ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan Yıldırım Ümraniyelilerden ‘Sıfır Atık Projesi’ne Destek İstedi

Tarih : 09 Ekim 2019
Başkan Yıldırım Ümraniyelilerden ‘Sıfır Atık Projesi'ne Destek İstediÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniyelilere bir çağrıda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek istedi. Başkan Yıldırım, geri dönüşüm konusunda İstanbul’daki ilçeler içerisinde Ümraniye’nin öncü olacağını vurgulayarak, Ümraniyelileri ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye davet etti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniyelilere bir çağrıda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek istedi. Başkan Yıldırım, geri dönüşüm konusunda İstanbul’daki ilçeler içerisinde Ümraniye’nin öncü olacağını vurgulayarak, Ümraniyelileri ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin ardından, Ümraniye’deki çalışmalar da hızlandırıldı. Projenin start vermesinin hemen ardından Ümraniye Nikah Sarayı’nda gerçekleşen ‘Sıfır Atık Projesi’ bilgilendirme toplantısına Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzmanlar, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda yönetici katıldı. Toplantıda proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli uzmanlar tarafından sunum yapılırken, Ümraniye’de yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantının hemen ardından Ümraniyelilere bir çağrıda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projeye vatandaşlardan destek istedi. Ümraniye’de sıfır atık konusunda yeni bir başlangıç yapacaklarını ifade eden Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık Projesi’nde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Hem Çevre Bakanlığı ile hem de belediyemiz, kamu kurumları ile birlikte Ümraniye’mizde yeni bir başlangıç yapıyoruz. Sağ olsun Çevre Bakanımız bu konuda bize çok destek veriyor. Bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem hanımefendileri Emine Erdoğan hanımefendi bu konuda Türkiye çapında önemli bir çalışmaya imza attı ve devam ediyor” dedi.

“Halkımızla bu işin üstesinden gelmemiz lazım”

Evsel atıkların yeterli düzeyde geri dönüştürülememesi nedeniyle ülke ekonomisinin zarara girdiğini hatırlatan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bizim mutlaka belediyeler olarak bu işin üstesinden halkımızla birlikte, el birliği ile bu işin üstesinden gelmemiz lazım” dedi.

Evsel atıkların geri dönüşümünde medeni ülkelerin seviyesine çıkılması gerektiğini belirten Başkan Yıldırım, “Medeni ülkelerde sıfır atık dediğimiz evsel atıkların yeniden dönüşümünü temin edecek bilinçlenmeyi ve o alışkanlığı  kazandırmamız lazım. İnsanlarımızı bilgilendirerek, paneller yaparak, okullarda eğitimler vererek, bunu hem çocuklarımıza hem ailelere kazandırmamız lazım. Maalesef evlerde başarılı değiliz bu konuda. Onun için Ümraniye Belediyesi olarak yeniden evlerdeki evsel atıkların kazanımını, ayrışımını tekrar yeniden dönüşmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması için ben hanımefendilerden, beyefendilerden, lütfen cam atıklarını,  kağıtlarını,  yağları ve evsel atıklarını da gübre yapacak şekilde ayırmalarını rica ediyorum. Böyle bir kampanya başlatıyorum Ümraniye olarak. Ümraniye’miz bütün İstanbul’daki ilçelerin başında bu işi ilk olarak başarması lazım. Ben bu konuda destek veren tüm Ümraniyeli kardeşlerimizi şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Geri dönüşümle ilgili açıklamalarını sürdüren Yıldırım, “Biz de bizim değerlerimize uygun, İslami değerlerimize uygun israfa son vermemiz lazım. Bu da bir israf çünkü. Biz bunları ayrıştırma yapamazsak, nitekim yapamıyoruz, yapamadığımız zaman bunları ithal ediyoruz. Bu sebeple ekonomimiz zarara gidiyor. Bizim mutlaka belediyeler olarak halkımızla birlikte el birliği ile bu işin üstesinden gelmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ