ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan Yıldırım, “Parklarımıza sahip çıkalım”

Tarih : 01 Ekim 2020
Başkan Yıldırım, “Parklarımıza sahip çıkalım”Ümraniye’de bir parkta mangal yakmak için parktaki çardakların ve bankların ahşaplarını sökerek ateş yakan gençlere Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’dan önemli bir çağrı geldi. Gençleri önce tweet atarak uyaran Başkan Yıldırım sonra da bir açıklama yaparak, “Parkları düzenli kullanmalıyız ve devletin malına zarar vermemeliyiz. Ümraniyeli gençler parklarımızı çok iyi kullansın” dedi.

 

Ümraniye’de bir parkta mangal yakmak için parktaki çardakların ve bankların ahşaplarını sökerek ateş yakan gençlere Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’dan önemli bir çağrı geldi. Gençleri önce tweet atarak uyaran Başkan Yıldırım sonra da bir açıklama yaparak, “Parkları düzenli kullanmalıyız ve devletin malına zarar vermemeliyiz. Ümraniyeli gençler parklarımızı çok iyi kullansın” dedi.

Ümraniye’de Hüseyin Kaplan Parkı’nda bir araya gelen gençler, parkın içerisinde bulunan bank ve çardaklardaki ahşapları sökerek ateş yaktı. Gençlerin bu yaptıkları ise Ümraniye Belediyesi tarafından parklara kurulan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım ise bu görüntüler karşısında önce Twitter hesabından  “ Parklardaki çardakları kırarak mangal yakmak mı? Ah çocuklar, bu görüntüleri yayınlamayı asla istemezdim ama bilinsin ki kamera sistemlerimiz sayesinde parklarımız 7x24 izleniyor ve kaydediliyor” şeklinde bir mesaj paylaştı. Başkan Yıldırım, bu paylaşımın ardından bugün de basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak gençlere bir çağrıda bulundu.

Ümraniye’de irili ufaklı 300’ün üzerinde parkın bulunduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Son zamanlarda bir çok büyük parkımıza kamera sistemi kurduk ve emniyetle birlikte bu parkları kontrol altına alarak izleyebiliyoruz. Böylece orada ailelere karşı yanlış bir hareket olmasını engellemeye çalışıyoruz. Çocuklarımız bir parkımızda yanlış bir işlem yapmışlar ve onunla alakalı bir tweet attık. Tabii çocuktur ama anne babalar, bizler çocukları eğitmek zorundayız. Parkları düzenli kullanmalıyız ve devletin malına zarar vermemeliyiz. Bir kamelya yapıldıysa onu yıkmamak lazım. Kömür ile mangal yapmak yasak ise bunu yapmamalıyız. Orası zaten mahallenin bin metrekarelik yeri. Onun için bir ikazda bulunduk çocuklarla ilgili. Biz çocuklarımızı seviyoruz ve sizin aracılığınızla da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu yıl 80 tane parkı yenilediklerini hatırlatan Başkan Yıldırım, "Ümraniyeli gençler parklarımızı lütfen çok iyi kullansın. Orada spor yapalım, basketbol, voleybol oynayalım. Yürüyüş alanlarımızı kullanalım. Oralarda aile büyüklerimiz ile birlikte buraları lütfen düzgün kullanalım. Zamanla yenilenebilir. 3-5 yılda bir parklarımız yenileniyor. Kullandıkça eskiyor ama onları kırmak, dökmek, yakmak olmaz” diye konuştu.

Mangal yapacak gençlere de seslenen Başkan Yıldırım, gençleri ve aileleri doğalgazla mangal imkanının bulunduğu Ümraniye Millet Bahçesi’ne davet etti.

FOTO GALERİ