ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan Yıldırım Müzik Akademisi’ndeki Öğrencileri Ziyaret Etti

Tarih : 15 Ocak 2020
Başkan Yıldırım Müzik Akademisi'ndeki Öğrencileri Ziyaret EttiÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bu eğitim sezonunda ilk kez açılan Müzik Akademisi’ni ziyaret etti. Akademideki sınıfları dolaşan, öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Yıldırım, öğrencilerin sunduğu parçalarla mest oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bu eğitim sezonunda ilk kez açılan Müzik Akademisi’ni ziyaret etti. Akademideki sınıfları dolaşan, öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Yıldırım, öğrencilerin sunduğu parçalarla mest oldu.

Ümraniye’de bu eğitim sezonunda ilk kez açılan ve küçükten büyüğe herkesin yoğun ilgi gösterdiği Müzik Akademisi’ne Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından akşam saatlerinde sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Başkan Yıldırım, Mehmet Akif Kültür Merkezi’ndeki Müzik Akademisi’ne gelerek sınıfları tek tek ziyaret etti ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akademideki öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Yıldırım, derslere katılan öğrencilerin sunduğu parçaları da dinleyerek mest oldu. Başkan Yıldırım, bağlamadan, kemana, piyanodan koroya kadar 16 farklı branşın yer aldığı akademiyi dolaşarak, öğrencilerle bir araya geldi. Özellikle yaş grubunun büyük olduğu korodan etkilenen Yıldırım, koronun üyeleri ile uzun bir süre sohbet etti. Ev hanımından emeklisine kadar 20 kişinin yer aldığı koro, sohbetin ardından kısa bir müzik ziyafeti sundu.

Akademideki ziyaretin ardından soruları yanıtlayan Başkan Yıldırım, bu yıl ilk kez açılan Müzik Akademisi’ne olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yıldırım, “Her odada müzikle meşgul olan talebelerimiz, velilerimiz, yaşlılarımız var. Ortaokul çağından lise ve üniversitesine kadar ev hanımına kadar yoğun bir ilgi var. Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre 560 öğrenci olmuş, 350 öğrenci de yedekleri var. Bunları da sınavla almışlar. 16 ayrı branşta, gitarından bağlamasına, sazından diğer müzik enstrümanlarına, hatta koroya kadar bütün dallarda önemli hocalarımızdan ve İstanbul Teknik Üniversitemizden de destek alarak burada becerilerini ortaya koyuyorlar, bir şeyler öğreniyorlar. Ben hepsine başarılar diliyorum. İnşallah bu öğrencilerimizin içerisinden önemli sanatçılar çıkar ve Türk müziğine katkıda bulunur” şeklinde konuştu.

FOTO GALERİ