ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

BAŞKAN İSMET YILDIRIM ÜLKE TV'DE İDDİALARA YANIT VERDİ

Tarih : 02 Haziran 2021
BAŞKAN İSMET YILDIRIM ÜLKE TV'DE İDDİALARA YANIT VERDİÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ÜLKE TV'de yayınlanan Haber Servisi programında 19.5 yıl görev yaptığı KİPTAŞ dönemiyle ilgili iddiaları belgelerle açıkladı.  Başkan Yıldırım, "Görev yaptığım süre boyunca hesap veremeyeceğimiz bir projenin içinde olmadık" dedi.

Başkan İsmet Yıldırım, ÜLKE TV'de yayınlanan Haber Servisi programında Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.
İlk olarak Faruk Aksoy'un; "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun iddiasına göre, 'Başakşehir'de bir arazi var. Arazi düşük maliyetle alındı. Ancak hemen sonra KİPTAŞ tarafından çok yüksek bir bedel karşılığında alan vatandaştan satın alındı.' Böyle bir şey  gerçek mi? sorusuna cevap vererek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Tüm bu iddialar gerçek dışı. Doğru söylemiyor. Geçen hafta Ekrem Bey muhterem anne ve babamın vefatının ardından taziye için ziyaretime geldiler. O taziyenin dışında 1 saate yakın konuştuk. Bu konuyu daha evvel yine gündeme getirmişlerdi. Ben muhatap alıp cevap vermemiştim" dedi.
Başkan Yıldırım, "Ekrem Bey'le daha önceden hukukumuz olduğu için bu konuyu işin sahibine, bana sorabilirdi. Kendisi “elimde belge var” diyor. Bende de belge var. 11 Milyon dolar diyor. Bir kere dolar üzerinden satış yok. TL üzerinden vadeli satış var. Her şey belgeli" dedi.
"KİPTAŞ sayın Cumhurbaşkanımız zamanında kuruldu ve 1994'ten beri İstanbul'da 90 bine yakın konut yapıldı" diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, "Şehirler üretilmiş, vatandaştan arsalar satın alınmış. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Biz 19.5 sene hizmet ettik. Hem belediyemizde hem KİPTAŞ'ta veremeyeceğimiz hesabımız yok" dedi.
Aksoy, Ekrem İmamoğlu'nun iddiası şöyle; ''KİPTAŞ, Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım diye yönetim kurulu kararı alıyor. Bir gün sonra bu arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor. 28 milyon dolar arada fark var.'' ne diyeceksiniz?
Başkan Yıldırım, "Şimdi öncelikle bu avam bir tabirdir. Uyanık falan değil Türkiye'nin sayılı iş adamlarından birisi. Biz arsayı vatandaştan alırız. Aracı falan da kullanmayız. KİPTAŞ bir arsayı almadan evvel fizibilite etüt çalışması yapar. Biz 2-3 ay arkadaşlarımla birlikte görüşmeler yaptık. 18.12.2015 tarihinde bir fizibilite raporu çıkardık. Burası da Bahçeşehir’de önemli bir yer. Bu arsanın iki adet parseli var. 659 ada 1 parsel. Diğeri de 660 ada. Yani yan yana 2 parsel. Buradaki küçük olan 30 dönümlük arazi bir şirkete ait. Diğer arazi de iki şirkete ait. Büyük olan arsanın üzerinde tahkikat yani haciz var. Biz kendileriyle ortak bir pazarlık yaptık. Arsanızdaki haczi kaldırın öyle gelin dedik. İmar durumu var burada. Birinci arsada tahkikat olmadığı için (ikinci arsada da hissesi olduğu için) buradaki arsanızı alırız dedik! Ancak ikinci arsanızın tahkikatını kaldırmadan almayız. Şimdi biz bu birinci arsanın metresini bin liradan aldık. Yönetim kurulu kararımızı da ona göre çıkardık. 300-400 konut diyor. Hayır efendim. Tam 1.850 konutluk proje yaptık. Tarihler belli. Kendisi atıp, tutuyor. 18.12.2015’te fizibilite raporumuz var. 29.12.2015’te yönetim kurulu kararımız var. KDV dahil 300 milyona geliyor. Biz birinci arsayı 04.01.2016'da almışız. 5 gün içinde 30 dönüm almışız. Ondan sonrasını da alırsak 48 ay vadeyle alırız. Niye bize her ay vatandaşlar tarafından taksitler ödeniyor. Biz de banka kredisi yerine bunu kullandık. 11.01.2016'da ikinci tapuyu almışız. Yani 7 gün sonra. O arkadaş gitmiş yarı hissesini diğer ortağından satın almış. Burada devleti zarara uğratmak yok. İki ortak var. Biri diğerine hissesini satıyor. Ortaklardan biri diğerine kaça sattı ben bilemem. Tapu değerini düşük gösterdilerse bunu bilememiş . Biz arsayı alıp, 1.850 konutu yapıp sattıktan sonra elde ettiğimiz kâra bakarız. Sadece bu projeden elde edilen kârı neden açıklamıyor?” dedi.

Aksoy'un "Peki bu arsa 11 milyon dolara mı alınıyor? sorusuna cevap veren Başkan İsmet Yıldırım, "Ne doları? Burada yönetim kurulumuzla iş adamı arasında mukavele imzalandı. 49 aylık ödeme takvimi var. Türk lirasıyla. Ne doları ya? Dolar falan yok.
Sırasıyla taksitlerini ödemişim. Her ay 3 milyon lirayla başlamışız. Son ay da 6 milyon lira vermişiz. İmamoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde de 6-7 ay ödemiş"dedi.
Son olarak sunucu Faruk Aksoy'un Şimdi İmamoğlu diyor ki, bir uyanık bu arsayı 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı satın alıyor. Var mı böyle bir şey? Sorusunu yanıtlayan Başkan İsmet Yıldırım, "Yok öyle bir şey. Ben gelip sizdeki arsanın yarısını almışım. Diğer yarısının üzerinden haczi kaldır demişim. Biz bu arsayı KİPTAŞ'a aldık. Ben KİPTAŞ'a hacizli mal alabilir miyim? Burada KİPTAŞ'ın hiçbir kusuru yok. Ekrem İmamoğlu doğruları söylemiyor. Bugüne kadar ben hiç kimseye hesap veremeyeceğim bir projenin içinde olmadım. Her şeyin hesabını verdik. Çünkü bunu bize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öğretti" diyerek konuşmasını noktaladı.