ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan İsmet Yıldırım Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’nda Gençlerle Buluştu

Tarih : 16 Nisan 2019
Başkan İsmet Yıldırım Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı'nda Gençlerle BuluştuÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen İstanbul Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’na (KARMES) katılarak gençlerle bir araya geldi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen İstanbul Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’na (KARMES) katılarak gençlerle bir araya geldi.

Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı ve 37 üniversitenin stand açtığı Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’na Ümraniye Belediye Başkanı  İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Başkanı Abdulhalik Baş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Menderes Kaya, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Fuar’ın açılışında birer konuşma yapan Okul Müdürü Yunus Kurtuluş, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Menderes Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Başkanı Abdulhalik Baş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, eğitimin önemine vurgu yaparak, çok çalışmak gerektiğini ve kariyer planlamasının büyük önem taşıdığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

BAŞKAN İSMET YILDIRIM, “SİZ GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrenciler, kıymetli katılımcılar; öğrencilerimizin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi adına düzenlenen Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım fuarımız hayırlı uğurlu olsun. Değerli öğrenciler, bizler de sizin gibi bu yollardan geçtik. Düzenlenen bu fuar, inanıyorum ki sizlerin ileride hangi mesleğe yöneleceğiniz konusunda yardımcı olacaktır. Geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

“Sizlerin vesilesiyle tüm Ümraniyelilere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Özellikle siz gençler için önemli çalışmalara imza atacağız. Bunlardan ilki; Akademi Ümraniye’dir. Burada kodlama, robotik, matematik, yabancı dil eğitimi, müzik çalışmaları ve mesleki eğitimlerin verildiği bir yer olacak. İkincisi ise Spor Köyü’dür. Burada da gençlerimize 16 ayrı branşta eğitimler verilecek. Üçüncüsü de Ümraniye’ye 3 tane gençlik kıraathanesi yapacağız” dedi. Gençlerle müjdeli haberi paylaşan Başkan İsmet Yıldırım son olarak, “Programı tertip eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı günler. Sağlıcakla kalın. Günümüz mübarek olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

Protokol konuşmalarının ardından Başkan İsmet Yıldırım ve tüm protokol 37 üniversitenin stand açtığı Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti.

FOTO GALERİ