ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Başkan İsmet Yıldırım Deprem Konteynırlarını Denetledi

Tarih : 25 Eylül 2019
Başkan İsmet Yıldırım Deprem Konteynırlarını DenetlediÜmraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, deprem ve afet durumunda kullanılmak için hazırlanan Afet Müdahale Konteynırlarını denetledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, deprem ve afet durumunda kullanılmak için hazırlanan Afet Müdahale Konteynırlarını denetledi.

Ümraniye’nin depreme hazır olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, “İnşaAllah İstanbul’da deprem olmaz, olursa da biz depreme hazırız. Ülkemiz deprem ülkesi, İstanbul deprem şehri. Onun için yekvücut halinde buna hazır olmalıyız” dedi.

Dün İstanbul’da yaşanan depremin ardından bugün Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’nin çeşitli noktalarına yerleştirilen Afet Müdahale Konteynırlarını denetledi. Ümraniye Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan afet konteynırını inceleyen Başkan Yıldırım, Ümraniye’deki deprem hazırlıklarını anlattı. Başkan Yıldırım, “İşte böyle ani bir sarsıntı yaşandığında, deprem olduğu anda İstanbul’umuzda bir telaş söz konusu oluyor. Ama biz çok şükür Ümraniye Belediyesi olarak depreme ve tabi afetlere hazırlıklıyız. Her türlü alet ve edevatın bulunduğu konteynırlarımız var. 35 Mahallemizde 35 adet konteynırımız mevcut. Ayrıca seyyar bir arama kurtarma aracımız var. Bu seyyar aracımızda depremde kullanılması gereken her türlü alet ve ihtiyaç malzemeleri bulunmakta. Aracın içerisinde kazmasından küreğine, jeneratörden acil müdahale malzemelerine ve çadırlara kadar her şey bulunuyor” şeklinde konuştu.

“Ümraniye Depreme Hazır”

İstanbul’da deprem olması durumunda depreme karşı hazır olduklarını dile getiren Başkan İsmet Yıldırım, “Ümraniye’miz hem fiziki şartları itibari ile hem de ekip itibari ile hazır. 25’e yakın arkadaşımız 24 saat usulü ile çalışabilecek durumda. Ayrıca arkadaşlarımız Ümraniye’mizde Öğrencilerimize, belediyemizdeki personele ve mahallelerdeki insanlara eğitimler vererek onları da depreme hazır hale getiriyor. İnşallah deprem olmaz ama olursa da depreme hazırız” diye konuştu.

Deprem anında toplanma yerleri konusunda da bazı noktaların belirli ve hazır olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, “Ülkemiz deprem ülkesi. İstanbul deprem şehri. Onun için yekvücut halinde buna hazır olmalıyız. Zaten biliyorsunuz, devletimiz bu konuda çok ciddi tedbirler aldı. Bütün kamu binalarını yeniledi. Okullarımız depreme dayanıklı bir hale getirildi. Hastanelerimiz bir taraftan yenileniyor.  Köprüler gözden geçirildi. Toplanma yerleri belirlendi. Ümraniye’mizde de bir tabi afet anında 2 milyon metre kareye yakın yerimiz var. 250’ye yakın parkımız var. Ayrıca bu bahçede gördüğünüz gibi büyük 300 bin metre kare bir yerde, 180 bin metre kare bir yerde, 550 bin metre kare bir yerde hazır ve oralarda her türlü ihtiyacın giderileceği toplanma merkezlerimizde var. Onun için Ümraniye’miz de halkımızla belediyemizle öğrencilerimizle depreme bilinçlenerek hazır” ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ