ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

16. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları Hakkında

Tarih : 15 Kasım 2019
16. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları HakkındaÜmraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 16.sını başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

YARIŞMALARLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU:

Ümraniye Belediyesi “16. Geleneksel Resim Yarışması” başvuruları, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu Corona Virüs Salgınının olumsuz koşulları nedeniyle, 30 Nisan 2020 Perşembe gününe kadar uzatılmıştır. Bu süreçte farklı bir gelişme olmaması halinde, “16. Geleneksel Resim, Hikâye, Şiir Yarışmaları”mızın sonuçları 04 Mayıs 2020 Pazartesi günü internet sitemizden ilan edilecektir. 
Halkımıza saygıyla duyurulur.


 

Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 16.sını başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları’nın 16.sını başlattı. Yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi yine para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacaklar. Yarışmaların seçici kurulu ise, tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşacak.

TÜRK EVLERİ” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Konusu “TÜRK EVLERİ” olarak belirlenen yarışmada; “Mekânın medeniyete dönüşen yüzü, vatan toprağına vurulan asalet mührü; Türk Evleri”nin sanatçı bakışıyla tuvale çizilmesi istenecek. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenecek bir törenle verilecek.

Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekanlarda sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 27 Mart 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar)

Resim Yarışması Şartnamesini İncelemek için Tıklayın

 

“SERBEST” Temalı Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 16. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Teması “SERBEST” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere toplam 38 bin para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.

Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 Cuma (Saat: 17:00’a kadar)

BAŞKAN İSMET YILDIRIM: “BİR YANDAN EDEBİYAT VE SANAT DÜNYASINA YENİ YETENEKLER KAZANDIRIRKEN, DİĞER YANDAN TARİHİ ŞECAAT, MERHAMET VE LİDERLİK ÖRNEKLERİYLE DOLU MİLLETİMİZİN YÜKSEK RUHUNU BESLEYECEK ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKARMANIN GAYRETİNİ GÜDÜYORUZ.”

Bu sene 16. kez düzenledikleri geleneksel hikâye, şiir ve resim yarışmalarının 16. yılında, potansiyel sahibi kişileri kültür ve sanata teşvik ettiklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bu yarışmalarla belediye olarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti. “Toplumları yücelten ve onları çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıran en önemli unsur, onların kültür ve sanat birikimleridir. Çünkü kültür ve sanat, bir milletin aynasıdır.” diye vurgulayan Başkan İsmet Yıldırım, bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Geleneksel Resim, Şiir ve Hikâye Yarışmalarının büyük ilgi uyandıracağına inandıklarını belirtti. Yarışmalara yurt içi ve yurt dışından katılımın olduğuna dikkat çeken Başkan İsmet Yıldırım, yarışma sonucunda dereceye giren resim, hikâye ve şiirleri bu yıl da kitaplaştıracaklarını ve ödüllü resimleri çeşitli salonlarda sergileyeceklerini söyledi.

YARIŞMALARA 60 BİN’İ AŞKIN ESER GÖNDERİLDİ

2004 yılından itibaren yapılan yarışmalarda; hikâye, resim ve şiir alanlarında bu güne kadar toplamda 70 bini aşkın katılımcının eserleri değerlendirildi. Bu yarışmalara gönderilen eserlerden oluşan 15 şiir, 30 hikâye kitabı ve 15 resim katalogu başta olmak üzere, sempozyum eserleriyle birlikte;  Ümraniye Belediyesi’ne ait 60’ı aşkın kültür yayını bulunmaktadır.

 

FOTO GALERİ