ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Uluslararası 16. Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışmaları Sonuçlandı

Tarih : 04 Mayıs 2020
Uluslararası 16. Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışmaları SonuçlandıÜmraniye Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 16.sı düzenlenen; sanat ve edebiyat dünyasında marka hâline gelen Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışmaları sonuçlandı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 16.sı düzenlenen; sanat ve edebiyat dünyasında marka hâline gelen Geleneksel Hikaye ve Şiir Yarışmaları sonuçlandı.

Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması sonuçları ise, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu koronavirüs salgınının olumsuz koşulları nedeniyle jürinin bir araya gelmesi mümkün olmadığından ileri bir tarihte değerlendirmek üzere ertelendi. Elverişli koşulların oluşması halinde, ilk fırsatta resim jürisinin toplanarak sonuçların belirlemesiyle birlikte, kazananlar internet sitesinden duyurulacak. Hikâye ve şiir yarışmalarında başvuru ve değerlendirmeler tamamıyla internet üzerinden yapıldığı için salgının olumsuz koşulları, jüri değerlendirmelerinde etkili olmamıştır.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ve eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Geleneksel Hikâye ve Şiir yarışmaları sona erdi. Yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyasına kazandırılması açısından büyük öneme sahip yarışmalara, ülkemiz edebiyat ve sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da katılımlar gerçekleşti. Bu yıl hikâye yarışmasına 2 bin 218 adet hikâye, şiir yarışmasına ise 8 bin 673 adet şiir gönderildi. Alanında uzman bir sanatçı ve akademisyen kadronun seçici kurulunda bulunduğu yarışmalarda, uzun süren değerlendirmeler sonunda dereceye giren eserler belli oldu.

Yarışmaların ödül töreni bilgisi ise, ileriki günlerde internet sitesinden duyurulacak olup, ayrıca katılımcılara mesaj olarak gönderilecektir.  

Ümraniye Belediyesi “Serbest” Konulu 16. Geleneksel Hikâye Yarışması Sonuçları

   Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Serbest” konulu 16. Geleneksel Hikâye Yarışması Seçici Kurulu, yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve 10 mansiyon eseri belirledi.

Yarışma sonucunda isimleri belirtilen katılımcıların eserlerine ödül ve mansiyonların verilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

 

NO

 

KATILIMCININ ADI-SOYADI

 

HİKÂYENİN ADI

 

DERECE

1

ALİM AKCA

İSTANBULLU

BİRİNCİLİK

2

NECLA ZORLU

KAŞIKÇATAL

İKİNCİLİK

3

TUBA DERE

UZAKLARA GİDEN HÜKÜMDAR

ÜÇÜNCÜLÜK

1

ERSİN YILMAZ

İHMAL EDİLMİŞ BOŞLUK

MANSİYON

2

BURCU KÖPRÜLÜOĞLU

ŞEHRE SEVDA DEĞİNCE

MANSİYON

3

ABDÜLKADİR USLU

ASİYE'NİN EKMEĞİ

MANSİYON

4

DİNÇER BATIRBEK

YILANCI BABA

MANSİYON

5

İNCİ MİNA VAROL

MANSİYON

6

TOLGAY HİÇYILMAZ

SABİHA

MANSİYON

7

ERCAN KAYGAS

HATÇE KADININ HAHALARI

MANSİYON

8

ADEM ESEN

PALYAÇO

MANSİYON

9

MERT ŞÖLEN

MADENDE

MANSİYON

10

MURATHAN ÇARBOĞA

KAYIP HAYALİN PEŞİNDE

MANSİYON

 

Ümraniye Belediyesi  “Serbest” Konulu 16. Geleneksel Şiir Yarışması Sonuçları

     Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Serbest” konulu 16. Geleneksel Şiir Yarışması Seçici Kurulu, yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve 10 mansiyon eseri belirledi.

Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, isimleri belirtilen katılımcıların ismi geçen eserlerine ödül ve mansiyon verilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

 

NO

 

ADI-SOYADI

 

ŞİİRİN ADI

 

DERECE

1

YASİN MORTAŞ

KAN ÇERAĞI

BİRİNCİLİK

2

MİMAR SİNAN ALBAYRAK

ANKARA

İKİNCİLİK

3

MUSTAFA DOĞAN

KİME AĞLASAM CAİZ

ÜÇÜNCÜLÜK

1

EMRE GENÇ

DERVİŞE AŞK ÖĞÜDÜ

MANSİYON

2

ÖMER KESER

ORTADOĞU MEZMURLARI

MANSİYON

3

ZÜLEYHA (ÖZBAY) BİLGİÇ

SEVDALAR DA BİR DEPREMDİR AZİZE

MANSİYON

4

ARİF BİLGİN

KOZASINI ÖRMÜŞ, FUZULÎ YAZMIŞ

MANSİYON

5

MUSTAFA KEÇECİ

BEN ÇOCUKKEN

MANSİYON

6

ORHAN BİRCAN

SAVAŞIN ÇOCUKLARI

MANSİYON

7

RİFAT ARAZ

FİLİSTİN'İN, KAN AĞLAYAN GÜLLERİ!..

MANSİYON

8

ARİF ODABAŞ

AŞKIN İSTANBUL HALİ

MANSİYON

9

İLKNUR KURUHALİL

MEMLEKETİM

MANSİYON

10

HÜSEYİN UZEL

KUDRET ÇİÇEĞİ

MANSİYON

 

16. Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması Sonuçlandı

Ümraniye Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 16’ncısını düzenlediği Geleneksel Yağlı Boya Resim Yarışması sonuçlandı.

Ümraniye Belediyesi’nce her yıl düzenlenen ve yeni yeteneklerin sanat dünyasına kazandırılması hedeflenen yarışmaya, ülkemiz sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da sanatçılar katıldı. Yarışmaya bu yıl 170 adet eser başvuru yaptı.

16. Geleneksel Yağlı Boya Resim sonuçları için buraya tıklayınız.

FOTO GALERİ