ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

14. GELENEKSEL ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI BAŞLADI

Tarih : 29 Kasım 2021
14. GELENEKSEL ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI BAŞLADIÜmraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları, futsal turnuvasıyla başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Ümraniye Spor Oyunları’na binlerce genç katılacak.

Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlendiği 14. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları, İstanbul Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen futsal turnuvasıyla başladı. Yapılan ilk müsabaka, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Başkan İsmet Yıldırım, 75. Yıl Cumhuriyet Meslek ve Teknik Lisesi ve Ümraniye İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin genç erkek kategorisindeki karşılaşmasını izledi.

“Bir şehirde gençlik ve spor varsa heyecan ve vizyon vardır”

Başkan İsmet Yıldırım programda bir konuşma yaparak, “Geçtiğimiz günlerde amatör futbol kulüplerimize yaptığımız malzeme desteği programımızda sporcu gençlerimizle bir araya geldik. Dün de Ultimate Ümraniye etkinliğimiz vesilesiyle millet bahçemizde koşu ve bisiklet turlarımızı yaptık. Şahsen bir sporsever olarak bu tür aktivitelerde yorulmanın aksine yorgunluğumu atıyorum. Gençlerle bir arada olmak bize enerji veriyor. Bu dinamizmi tüm Ümraniye’ye yayabilmek için spora ve sporcuya her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Tesisleşme noktasında önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, “Mahalle parklarımızdan tutun da yüzme havuzlarımıza futbol sahalarımıza basketbol ve çok amaçlı sahalarımıza varıncaya kadar birçok projeyi hızla hayata geçirerek Ümraniyeli komşularımızın spora erişimini kolaylaştırıyoruz. Bir şehirde gençlik ve spor varsa heyecan ve vizyon vardır. Bu noktada geleneksel hale gelen Ümraniye Spor Oyunları’mızın çok kıymetli olduğuna inanıyorum.

Ümraniyeli sporcu gençlerden güreşte olimpiyat derecesi kazanan sporcular olduğunu hatırlatan Yıldırım, “İnanıyorum ki, spor oyunlarımıza katılacak olan binlerce gencimizin içinden göğsümüzü kabartacak nice yeni yetenekler çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle takım ve bireysel olarak katılım sağlayan herkese şimdiden başarılar diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

13 Branşta Binlerce Öğrenci Mücadele Edecek

Bu yıl 13 branşta gerçekleşecek olan Ümraniye Spor Oyunları’na, Ümraniye’deki resmi ve özel ilkokul, ortaokul, lise ve dengi 130’a yakın okuldan, 15 bine yakın öğrenci katılacak. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, judo, güreş, taekwondo, karate, atletizm, hentbol, badminton, yüzme ve futsal dallarında yapılacak olan müsabakalar; kız ve erkeklerin yer alacağı minik, küçük, yıldız ve genç kategorilerinden oluşacak.  Spor oyunları; Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Erkut Soyak Lisesi, Bilge Soyak İlkokulu, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri Ümraniye Atakent Kapalı Halı Sahası ve Ümraniye Belediyesi Yüzme Havuzu (Necip Fazıl)’nda gerçekleştirilecek.

6 ay sürecek olan 14. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları’nın kapanış töreni 19 Mayıs haftasında yapılacak.

FOTO GALERİ