ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

11. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları Ödül Töreni Yapıldı

Tarih : 09 Mayıs 2019
11. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları Ödül Töreni YapıldıÜmraniye Belediyesi geçmişten günümüze önemli bir yere sahip olan spor dallarının ve ata sporlarının gençler tarafından yapılmasını sağlayarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyor. Bu kapsamda, Ümraniye Belediyesi 11. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunlarının kapanış töreni, Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi geçmişten günümüze önemli bir yere sahip olan spor dallarının ve ata sporlarının gençler tarafından yapılmasını sağlayarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyor. Bu kapsamda, Ümraniye Belediyesi 11. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunlarının kapanış töreni, Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği geleneksel spor oyunlarının kapanış törenine Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Karataş ve Mesut Özdemir, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Futbol, Futsal, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Satranç, Karate, Tekwando, Güreş, Atletizm, Badminton, Masa Tenisi olmak üzere toplam 12 branştan oluşan spor oyunları müsabakalarına 92 okuldan 8710 öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra program, Ümraniye Belediyesi mehteran takımının gösterilerinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

11. Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları Ödül Töreni programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Değerli gençler; düzenlediğimiz spor oyunlarımızla sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı ve sizlere spor yapma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle umuyoruz ki içlerinizden bazılarınız profesyonel sporcular olarak yarının; Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları olacak ve al bayrağımızı gururla dalgalandıracaktır.  Bu noktada sizlere inancımız tam. Sadece sportif açıdan bakmadan genel olarak eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinçle amacımız sizleri, milli ve manevi değerleriyle kuşanan; teknolojiye yön verebilen, donanımlı; okuyan, araştıran, güçlü bireyler haline getirmektir” dedi. Başkan İsmet Yıldırım son olarak her daim gençlerin yanında olacağını ifade ederek, “İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Ayınızı tebrik ediyor, Rabbimden hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Gününüz mübarek olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da program da kısa bir selamlama konuşması yaparak, yarışmalara katılan öğrencileri tebrik ederek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ise programda kısa bir konuşma yaparak, sporun önemine değindi ve ilçedeki hizmetlerinden dolayı Ümraniye Belediyesine teşekkür etti.

Program, Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile beraberindeki protokolün öğrencilere kupa ve madalyaları takdim etmesiyle son buldu.

FOTO GALERİ