Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

• Ev temizliği
  • Kişisel bakım
  • Yaşam alanı düzenleme
  • Refakat etme ve ulaşım desteği
  • Sosyal danışmanlık

3-ENGELLİ HİZMETLERİ

• Kişisel ve Mesleki Eğitim
  • Engelsiz Ulaşım araçları
  • Sosyal ve Psikolojik Danışmanlık hizmeti
  • Sosyal ve Kültürel aktiviteler

4-HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETLERİ

5-HANIMELİ ÇARŞISI

6-SAĞLIKLI BESLENME (DİYETİSYENLİK ) HİZMETİ

7-KADIN KONUK EVİ

8-BEBEK BAKIM VE EMZİRME KABİNLERİ

9-HASTA NAKİL HİZMETİ (AMBULANS)

10-ŞEHİT YAKINLARINA YÖNELİK ZİYARETLER

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Sibel CANSU

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü

18 Aralık 1978 Tarihinde İstanbul da doğdu. İlköğretim, Lise ve Üniversite eğitimi aynı şehirde tamamladı. 2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi-Geleneksel Sanatları bölümünden mezun olduktan sonra, Pedagojik Formasyon Eğitimini yine Mimar Sinan Ünivertisesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden almıştır. Yabancı dili Almanca olup eğitimini, 2001-2004 yılları arasında Almanya Braunschwig, Volkshochschule Intensıv Kursunda tamamlamıştır. 2006 yılında Ümraniye Belediyesinde öğretmen olarak işe başlayıp, 2006-2018 yılları arasında Ebru, Resim, Desen Tasarımı, Tokat Tahta Baskı, Kilim Dokuma branşlarında öğretmenlik yapmıştır.  2018-2019 yılları arasında aynı zamanda Cahit Zarifoğlu Kültür ve Eğitim Merkezi sorumluluğunu yürüttü. 2019 Ekim ayı itibariyle Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Şefliğine geçiş yapan Cansu bu süreçte kilim dokuma alanında öğreticiliğine devam etti.  Haziran 2020, tarihi itibariyle Kadın ve Aile Hizmerleri Müdürü olarak göreve getirildi.

Bu süre zarfı içerisinde Mesleki anlamda pek çok araştırmada yer almıştır.

1999-2000 MSÜ, Birgi Yaz Okulu 2, Kültür Mirasımızın Korunması ve Yaşatılması Projesi. 2000, İzmir Ödemiş, Kastamonu, Keten-Kendir-Kenevir ve Kastamonu El Sanatları, Prof. Adın Uğurlu Diploma Çalışması, 2010-2011 Panel. “ Sanat Konuşmaları” “ Kaybolan Zanaatlar ”, Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Panel. ‘’ Sanat Konuşmaları’’ ‘’Kitap Sanatı’’ ,  Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü 2013, 1. Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı, 2. Dünya Ebru Günü Sanko Park Guinness Rekor Denemesi, 76,47 mt. Ebru çalışması Guinness Rekoru, Gaziantep. 2014,Uluslararası Bosna Kermesi, Türkiye Büyükelçiliği ev sahipliğinde Türkiye standında Ümraniye Belediyesi olarak Ebru workshopu ve kermes yararına ürün satışı. 2016, 6.Uluslararası Ebru Kongresi ve Çalıştayı, İstanbul. 2018 Mayıs, 200. Geleneksel Sanatlar Fuarı, Türkiye standında Ebru&Tahta Baskı workshop, Bulgaristan, (Targoviste) 2018 Aralık Uluslararası Engelliler kampı Togem ile Türkiye temsilciliği, Ebru workshop, Dubai

Aynı yıllar içerisinde 2. Dünya Ebru Günü “Zeugma Sesler ve Renkler” Sergi-Sempozyum- Guinness Rekor Denemesi, Sergi Özel Eseri Ödülü, “Esma-ül Hüsna” Gaziantep Zeugma Müzesi, 6. Uluslararası Ebru Kongresi Sergisi, Klasik Türk Sanatları Karma Sergisi, Foynıca –Bosna Hersek, başta olmak üzere pek çok sergide yer almıştır.

Aslen Memleketi Kastamonu olan Sibel Cansu evli ve iki çocuk annesidir.