ÇÖZÜM HATTI: 444 9 822
Twitter WEB TV

Management of Press and PR

Günlük basın özetlerinin hazırlanması, belediye ile ilgili konuların kırpılıp çoğaltılması, basının Belediye Başkanı ile iletişiminin sağlanmasından sorumludur. Ayrıca kültürel faaliyetleri de teşvik ediyor, Belediye Bülteni yayınlıyor; ve halkın şikâyetlerine Beyaz Masa aracılığıyla yanıt verir. Belediye, kamu ve diğer kurumlar arasında ihtiyaç duyulan iletişimden sorumlu olan müdürlüğümüz, çağın gerektirdiği teknolojik gelişmeleri takip ederek bilgilendirme faaliyetlerini, medya takibini ve halkla iletişim ve teması gerçekleştirmek için elinden gelen gayreti göstermektedir.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz Belediye binamızın birinci katında bulunmaktadır. Müdürlüğümüz belediye ile halk arasında köprü görevi görüyor. 
Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Beyaz Masa, sorunlarınızı çözülmesi için dilekçe olarak ileterek Belediyemizin ilgili birimlerine iletmektedir. Dilekçenizi takip eder ve sorununuzu çözer. Şikayet ve taleplerinizi iletmek için Beyaz Masa'ya telefonla da ulaşabilir, takip edebilirsiniz. Herhangi bir işinizin takibi için Belediyeye geldiğinizde Beyaz Masa'daki görevlilerimiz hangi birimden iş alacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.
TEMEL FONKSİYONLAR:
1. Halkın şikayet ve taleplerini çözmek,
2. Yetkili birimleri harekete geçirmek,
3. Belediyeye gelen vatandaşlarımıza rehberlik ederek akıcılığı sağlamak,
4. Belediyenin halkla uyumunu sağlamak,
5. Günlük basın özeti hazırlamak
6.Belediyeyi ilgilendiren konuların takibi ve kırpılması
7.Belediyede kamu işlerinin hızlı ve iyi şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Müdürlüğümüze bağlı "Beyaz Masa" ile akıcılığın sağlanması, 8. Belediye faaliyetlerinin
teşvik edilmesi Belediyenin medya ve diğer yollarla kamuoyuna duyurulması,
9. Belediyenin video ve fotoğraflarla arşivleme çalışmaları.
ÖNERİLER:
* Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü her Haziran ayında gelenekselleştirdiği gibi ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan yoksul, yardıma muhtaç ve yetim çocukları sünnet ettiriyor ve onlara manevi anlamda da destek oluyor.
* Beyaz Masa'nın faaliyete geçmesiyle halkın her türlü konudaki şikâyet ve taleplerini ilgili birimlere bildirerek insanlara yardımcı olmaktadır.
* Aktaş, İSKİ gibi kurumları harekete geçirmek, bu müdürlük kurumlarla vatandaş arasında köprü görevi görmek.
FAALİYET ALANI
1. BEYAZ TABLO
ŞİKAYET VE TALEPLER:
Beyaz Masa, telefon, e-posta veya şahsen iletilen şikayet ve talepleri alır ve ilgili birimlere dilekçe olarak iletir. İletilen şikayet ve talepleri en kısa sürede sonuçlandırmak için ilgili birimlerle iletişime geçerek 48 saat içerisinde çözüm sağlanmasını sağlar. Sorun çözümlendiğinde başvuru sahibine bilgi verilir ve başvurunun sonucu hakkında bilgi verilir. Yapılan başvurulara ilişkin haftalık olarak Belediye Başkanlığına rapor sunulmaktadır. Şikayet ve taleplerin dosyalanması ve arşivlenmesi de Beyaz Masa tarafından yapılmaktadır.
DANIŞMANLIK
Belediye binasına herhangi bir işi için gelen ancak kurum içinde veya dışında nereye ve hangi birime gideceğini bilmeyen vatandaşlarımıza rehberlik ederek danışmanlık hizmeti vermektedir.
YAZIŞMALAR
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kurum içi ve kurum dışı yazışmaları Beyaz Masa Personeli tarafından yapılır.
2- BİLGİ EDİNME BİRİMİ
20.05.2004 tarihinde kurulan Bilgi Edinme Birimi'ne, ilgili kanun çerçevesinde 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca yapılan başvuruların sonuçlandırılmasını sağlar.
3- PROTOKOL
Belediye Başkanı adına yapılan tüm programlara katılır. Belediye Başkanlığımızın düzenlediği etkinliklerin programları hakkında Sayın Başkanımızı bilgilendirmek, programın akışını kontrol altına alarak yönlendirmeleri sağlamak.
Programla ilgili ön hazırlık çalışmalarını sağlar. Programlar öncesinde kontroller yaparak Açılış Töreni, Kültür-Sanat etkinlikleri, kısacası Sayın Belediye Başkanımızın katılacağı tüm etkinliklerde tüm hazırlıkların tamamlanmasını sağlar. Platform kurulumu, protokol koltuklarının yeri ve düzeni, sunum yeri ve basın mensuplarının düzenlenmesi gibi ön çalışmaları yürütür; bayrak, süsleme ve ses düzeninin düzenlenmesi, provaların yapılması; İkramdan sorumlu personel için uygun yerlerin tahsis edilmesi.
Sayın Belediye Başkanı davet edildiği takdirde programın içeriği, amacı, hizmet alanı, daveti yapan kuruluşun tarihçesi hakkında Sayın Belediye Başkanına ön bilgi toplar ve verir. Herhangi bir sanatçıyla ilgili ise müdürlük, güncel eserler, tarihçesi ve ilgi alanları hakkında araştırma yapmak ve bilgi vermekle sorumludur.
4- HALKLA İLİŞKİLER
MUAYENE – ANALİZ – DENETİM
Sosyal güvencesi ve ekonomik gücü olmayan yoksul, yardıma muhtaç ve kimsesiz kişiler ile Belediyemiz Yardım Sandığına kayıtlı vatandaşlarımız veya ihtiyaç sahibi kişilere yönelik inceleme, analiz ve denetimlerin yapılmasını sağlar. acil yardım.
5- MEDYA
Belediyemizin düzenlediği çeşitli etkinliklere yazılı ve görsel basın mensuplarını faks, e-posta ve telefon yoluyla davet eder; ve katılımlarını sağlamak.
Belediyemizin düzenlediği programlara katılan medya mensuplarının sıcak karşılamasıyla katılımcıların organizasyonunu sağlar; programla ilgili basın bültenleri sunmak ve kayıt alabilecekleri uygun noktalar konusunda onları yönlendirmek.
Belediye Başkanımızın katıldığı ve Belediyemizin düzenlediği tüm programlarda fotoğraf ve video kaydı alınması sağlanmaktadır.
Belediyemizin faaliyet ve işlemlerine ilişkin haberleri yazar, bu haberleri programlar sırasında çekilen fotoğraflarla birlikte ulusal ve yerel medya kanallarına gönderir. Ayrıca müdürlükçe basın mensuplarına haberlerin yer aldığı CD'ler dağıtılmaktadır.
Belediye Başkanımız veya Belediyemiz hakkında yayınlanan veya yayınlanan tüm haberleri günlük olarak takip eder ve sistematik olarak arşivler. Haberleri günlük ve aylık olarak Sayın Belediye Başkanımıza sunar.
Sayın Belediye Başkanımızın katıldığı programlarda çekilen tüm fotoğraf ve videolar sistematik bir şekilde arşivlenmektedir.
Belediye Başkanlığımızın onayladığı konularda yerel ve ulusal gazete ve radyolara ilan verir, ilan sürecinin takibini yapar, ilanların arşivlenmesini sağlar,
Belediye faaliyetlerinin kamuoyuna duyurulması amacıyla; Basın Birimi olarak afiş, broşür, el ilanı vb. hazırlıklar yapılmaktadır.
Sayın Belediye Başkanımızın yerel ve ulusal gazetelerde röportaj yapması ve Sayın Belediye Başkanımızın TV ve Radyo programlarına katılımının sağlanması
, Belediyemizin çalışmalarını içeren bülten.
Basın biriminin çalışmaları ile ilgili aylık ve yıllık raporları Sayın Belediye Başkanımıza sunar.

Management of Press and PR

Emre ERKOVAN

Fax

(+90) 216 335 32 76

Adres

Atatürk Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No: 63, 1.kat, PK.34761 Ümraniye / İstanbul